Οικονομία

Ο πιο οικονομικός τρόπος θέρμανσης με ξύλα

...είναι τα ενεργειακά τζάκια νερού,τα αερόθερμα,οι κασέτες και οι σόμπες ξύλου.economy

 

Η αποδοτική καύση του ξύλου προσφέρει οικονομία στην θέρμανση του χώρου.Οι εστίες με ανοιχτό θάλαμο καύσης είναι ασύμφορες εφόσον δεν εκμεταλεύονται την ενέργεια του ξύλου και αφαιρούν θέρμανση απο τον χώρο.Οι σύγχρονες πιστοποιημένες ενεργειακές συσκευές μπορούν να θερμάνουν χώρους εώς 280 m2, εκμεταλευόμενες την ενέργεια του ξύλου σε πολύ μεγάλο βαθμό εώς 89%. Δαπανόντας χρήματα για να έχουμε τις ελάχιστες δυνατές απώλειες με σύχρονες μονώσεις και κουφώματα,η επιλογή πιστοποιημένων συσκευών με κλειστό θάλαμο καύσης ξύλου είναι σχεδόν μονόδρομος.

Συσκευές πέλλετ για οικονομική θέρμανση

Οι πιστοποιημένες συσκευές πέλλετ προσφέρουν οικονομία σε σχέση με άλλα συμβατικά καύσιμα. Παρέχουν σταθερή θέρμανση στο χώρο λειτουργώντας θερμοστατικά.Λειτουργούν δηλαδή μόνο όταν χρειάζεται,κάνοντας οικονομία στο πέλλετ που καταναλώνουν.Οι πιστοποιημένες συσκευές σε συνδυασμό με καλής ποιότητα πιστοποιημένο πέλλετ,προσφέρουν την μέγιστη οικονομία σε καύσιμο και χρειάζονται ελάχιστη συντήρηση.

Tech1Συντήρηση

Για να διατηρήσουμε την ενεργειακή μας συσκευή σε άριστη κατάσταση απαιτείται σωστή συντήρηση.Αυτό θα μας βοηθήσει να έχουμε μία άκρως αποδοτική συσκευή σε βάθος χρόνου.Η συντήρηση απαιτεί:

  • Καθαρισμό καμινάδας
  • Αναλώσιμα υλικά που βοηθούν στη σωστή καύση της συσκευής, οπως για παράδειγμα κορδόνια πόρτας
  • Έλεγχο και λίπανση κινούμενων συσκευών με ρόδες όπως κλαπέτο,πόρτα ανοιγόμενη ή ανασυρόμενη
  • Έλεγχο ηλεκτρικών μερών της συσκευής όπως βεντιλατέρ σε ενεργειακό τζάκι ή ηλεκτρικών μερών συσκευής πέλλετ
  • Αντικατάσταση φθορών στα κεραμικά κομμάτια της συσκευής