Δευτέρα, 04 Αυγούστου 2014 11:40

Οικονομική θέρμανση

 οικονομική θέρμανση

Οικονομική θέρμανση

Η οικονομική θέρμανση για μία κατοικία είναι πολύ σημαντική στην σημερινή εποχή. Η ραγδαία αύξηση της τιμής των καυσίμων που χρησιμοποιούσαμε μέχρι σήμερα, όπως το πετρέλαιο θέρμανσης, έχει καταστήσει τη μείωση του κόστους θέρμανσης μονόδρομο.

Οι λύσεις για να ξοδεύουμε λιγότερα χρήματα για την θέρμανση του σπιτιού είναι πολλές και μερικές από τις σημαντικότερες είναι το ενεργειακό τζάκι, οι λέβητες πέλλετ και το ενεργειακό τζάκι καλοριφέρ.

Ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου και του χρήστη, η κάθε μια από αυτές τις λύσεις στην θέρμανση της οικίας μας είναι οικονομικότερες και περισσόερο οικολογικές στην χρήση τους.

Είδη ενεργειακών τζακιών για οικονομική θέρμανση

Ένα παράδειγμα είναι το ενεργειακό τζάκι ξύλου το οποίο μπορεί να είναι αερόθερμο, δηλαδή με την καύση του ξύλου να παράγεται ζεστός αέρας ο οποίος διαχέεται στο δωμάτιο ή ενεργειακό τζάκι καλοριφέρ, το οποίο παράγει ζεστό νερό που μεταδίδεται μέσω του δικτύου στα σώματα καλοριφέρ.

Πλεονεκτήματα

Εκτός όμως από την οικονομική θέρμανση που μπορεί να προσφέρει ένα ενεργειακό τζάκι, προσφέρει επίσης την θαλπωρή και την αίσθηση της συντροφιάς που μόνο ένα τζάκι μπορεί να προσφέρει, αλλά με μεγάλη ασφάλεια και ευκολία στην χρήση του σε σχέση με ένα ανοιχτό παραδοσιακό τζάκι.

Λέβητες Pellet

Οι λέβητες πέλλετ επίσης είναι ένας πάρα πολύ οικονομικός τρόπος να θερμάνουμε το σπίτι μας με μεγάλη ευκολία και πολλούς αυτοματισμούς, όπως:
• εβδομαδιαία ρύθμιση λειτουργίας της συσκευής
• ενεργοποίηση της από απόσταση, έτσι ώστε να βρούμε ένα ήδη ζεστό σπίτι λίγο πριν φτάσουμε.

Ένθετο ενεργειακό τζάκι | Κασέτα μετατροπής

Μια εξαιρετική λύση για τα σπίτια στα οποία υπάρχει ήδη ένα ανοιχτό παλαιού τύπου τζάκι είναι το ένθετο ενεργειακό τζάκι ή αλλιώς κασέτα μετατροπής. Οι κασέτες για τη μετατροπή του παλιού μας τζακιού σε ενεργειακό, είναι μια οικονομικότερη λύση για να αποκτήσουμε ένα ενεργειακό τζάκι με μικρότερο κόστος εγκατάστασης και λιγότερες εργασίες στο σπίτι μας, από την στιγμή που υπάρχει ένα ανοιχτό τζάκι.

Ποιοτική οικονομική θέρμανση με Πιστοποιήσεις Ενεργειακών Τζακιών

Όπως σε όλα τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά έτσι και οι ενεργειακές εστίες πρέπει να έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές κατασκευής και τις κατάλληλες πιστοποιήσεις από αναγνωρισμένα κέντρα πιστοποίησης. Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε πως στις ενεργειακές συσκευές υπάρχουν διάφορες ποιότητες και αυτές καθορίζονται από τα υλικά κατασκευής τους και τον σχεδιασμό τους.

Οι διαφορές στην ποιότητα της ενεργειακής συσκευής μπορούν να γίνουν κατανοητές από τις πιστοποιήσεις και τις προδιαγραφές που έχουν όπως:

  • το ποσοστό απόδοσης στην καύση του ξύλου,
  • την θέρμανση σε KW που μπορούν να αποδώσουν και
  • τις εκπομπές καυσαερίων που βγάζουν κατά την καύση προς το περιβάλλον.

Μη διστάσετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή βοήθεια!